Over

VEVAP landschapsarchitectuur


VEVAP landschapsarchitectuur is een veelzijdig ontwerpbureau met een breed werkveld. Het bureau ontwerpt straten en pleinen, parken en tuinen, terreininrichtingen en golfbanen, kleine en grote infrastructurele werken,  landschappelijke- en stedenbouwkundige plannen.  Daarnaast ontwerpen wij ook architectonische objecten als bruggen, paviljoens, fonteinen en straatmeubilair. Het bureau werkt vanuit de centrale gedachte dat een goed ontwerp optimisme uitstraalt en een omgeving creëert waar de gebruiker zich prettig voelt, wordt gerespecteerd en uitgedaagd.

Wij zijn gespecialiseerd in het vertalen van complexe ruimtelijke vraagstukken naar een helder concept. Daarbij laten wij ons naast het gewenste programma vooral inspireren door het specifieke karakter van de plek. Tijdens het ontwerpproces werken we intensief samen met de opdrachtgever, toekomstige gebruikers en professionele adviseurs. Deze werkwijze resulteert in unieke projecten met een eigen identiteit. 

Voorbeelden van recente projecten zijn:
Stationsomgeving Hoofddorp, Kruisweg en Marktplein Hoofddorp,  Binnentuinen de Heelmeesters in Amsterdam, Zandwinlocatie de Eltense vallei, Landgoed de Wouwse Plantage  en de Polderbruggen over de Hoofdvaart in de Haarlemmermeer.


VEVAP projecten


Op de website staat een overzicht van gerealiseerde projecten. Het is een selectie van door ons uitgevoerde projecten  bij Van Empelen Van Aalderen Partners. Daarnaast zijn ook de recente projecten van VEVAP landschapsarchitectuur opgenomen.

De VEVAP landschappen zijn in hun opzet helder, doordacht en functioneel. Op elk schaalniveau proberen wij met met eenvoudige middelen krachtige (vitale) structuren en beelden te maken. De projecten staan hierbij nooit op zich zelf, ze worden ingebed in hun omgeving en gaan hier een dialoog mee aan. Zo kunnen oud en nieuw rustig naast elkaar bestaan.

Daarnaast speelt duurzaamheid een belangrijke rol in onze ontwerpen. In onze optiek is kwaliteit de essentie voor een duurzaam ontwerp. Wij zetten ons dan ook in om (eigentijdse) landschappen en stedelijke ruimten te creëren die zo poëtisch, robuust en vanzelfsprekend zijn dat ze de tand des tijds kunnen doorstaan, mooi oud worden en ruimte laten aan de (toekomstige) gebruikers.


VEVAP het bureau


VEVAP landschapsarchitectuur is begin 2014 ontstaan uit Van Empelen Van Aalderen Partners bv. Het bureau wordt geleid door André de Hoop (landschapsarchitect bnt) en ondersteund door Jelle Fekkes (landschapsarchitect bnt) en Marieke van Heck (grafisch- en productvormgever). Samen vormen wij een hecht team van zelfstandige ontwerpers, dat als bureau functioneert.

Het bureau beschikt daarnaast over een team (netwerk) van deskundigen dat bij een opdracht ingeschakeld kan worden, zoals een ecoloog, een hydroloog, een planoloog, een verkeersdeskundige, een civiel ingenieur of een architect.

Onze opdrachtgevers zijn overheden, bedrijven, projectontwikkelaars, verenigingen, belangengroepen en particulieren.

Daarnaast participeert VEVAP landschapsarchitectuur  in een drietal samenwerkingsverbanden;

TRANSFORMEER, een samenwerkingsverband met 4 building en  ForeArchent voor de omvorming van leegstaande bedrijven en kantoren locaties.

MARCH & VEVAP
, samenwerkingsverband met beeldend kunstenaar Andrew March voor de integratie van openbare ruimte en kunst.

JAM & VEVAP
, een samenwerking met JAM architecten voor het realiseren van kleine- en grote infrastructurele werken.