Hotel Lijnden, Haarlemmermeer

(terreininrichting)


Opdrachtgever: Camp Kleyn / Heddes Vastgoed BV
Jaar van ontwerp: 2005
Jaar van uitvoering: 2005 - 2006

Toelichting

Hotel Lijnden vormt het centrum van het Airport Business Park Lijnden. Het hotel is door RED architecten ontworpen. VEVAP heeft in samenwerking met de architect een ontwerp voor de inrichting van de kavel gemaakt.

Het voorterrein van het hotel heeft twee niveaus. Op de begane grond kan worden geparkeerd, daarboven is in de vorm van een dek een tweede niveau geplaatst. Hier is eveneens ruimte om te parkeren en ligt de centrale entree van het hotel. Het dek staat los van het  gebouw, de entree wordt door middel van een brug bereikt.

In het zwart afgewerkte dek zijn grote gaten aangebracht, omkaderd door brede lichtgrijze betonbanden. Ter plekke van de gaten zijn op de begane grond zoveel mogelijk berken geplant. De kruinen van de bomen steken door het dek en worden 's avonds van onder blauw aangelicht. Vijf hoge lichtmasten verlichten het bovendek.

De kavel wordt omringd door grastaluds met bomen, zoals dat ook bij de andere kavels op het Airport Business Park Lijnden het geval is. Een vlonder vormt de overgang tussen het hotel en de centrale waterpartij van het bedrijfspark.

« terug