Huis Anderstein, Maarn

(inrichting omgeving huis)


Opdrachtgever: Anderstein bv
Jaar van ontwerp: 1998 - 2001
Jaar van uitvoering: 2001 - 2007

Toelichting

Als onderdeel van de door ons opgestelde toekomstvisie voor het landgoed Anderstein hebben wij de omgeving van het landhuis opnieuw ingericht.

De omgeving van het Huis Andersten is ingericht als een rododendrontuin; een grasweide met losgeplaatste bomen en blokken rhododendrons. Door uitdunning van het bos zijn nieuwe zichtassen ontstaan, die de tuin samenhang geven met de omgeving. De kern wordt gevormd door de 'verborgen tuin' rond het voormalige zwembad. Het zwembad is omgevormd tot een lelievijver, een verstilde plek omsloten door een haag.

De voormalige boerderij van het landgoed, nu een woonhuis, wordt door een gemaaide tuin-as verbonden met de rhododendrontuin. Het tuingedeelte tussen de boerderij en het naastgelegen koetshuis, waarin kantoren zijn gevestigd, is ingericht met haagblokken, opgaande kersen, paden van gebakken klinkers en grind. Dit gedeelte van de tuin dient als pauzeplek voor de gebruikers van de kantoren. daarnaast bieden de hagen de bewoners van de voormalige boerderij privacy.

« terug